Praha.cz

 
Nacházíte se: Aktuální akce
Aktuální akce
Světlo pro Světlušku se rozsvítí už 2. 11. 2013 v Lucerně
Středa, 30. říjen 2013 15:35
Světlo pro Světlušku se rozsvítí už 2. 11. 2013 v Lucerně

Své 10. narozeniny oslaví projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška 9. benefičním koncertem Světlo pro Světlušku v pražské Lucerně. Hudba rozezvučí Velký sál Lucerny 2. listopadu od 21:30 hodin. Koncert bude živě přenášet ČT1 a Radiožurnál. Patronkou Světlušky je již osm let Aneta Langerová, která se významně podílí na organizaci celé akce. Na akci bude mnoho známých osobností. Přijdete taky?

Celý článek...
 
Káva, káva a ještě jednou káva – v Galerii Harfa
Úterý, 29. říjen 2013 15:53
 Káva, káva a ještě jednou káva – v Galerii Harfa

Od úterý 29. října 2013 do neděle 3. listopadu 2013 bude Galerie Harfa vonět kávou. Pro návštěvníky je připravena výstava Historie kávy, kterou je možné navštívit až do neděle. Během víkendu akci doplní Kávový festival. Po celý týden se bude ve všech kavárnách Galerie Harfa prodávat espresso a cappuccino za mimořádnou cenu 19 Kč. Přijdete ochutnat?

Celý článek...
 
TIPY NA PRODLOUŽENÝ VÍKEND 26. - 28.10.2013
Neděle, 27. říjen 2013 18:00
1310PrazskyHrad.jpgPoslední říjnový víkend se ponese ve znamení podzimu, přírody a české státnosti. Můžete se těšit ale i na mezinárodní den kuchařů nebo závěr dostihové sezóny. A protože je tento víkend prodloužený o státní svátek - Den vzniku samostatného československého státu, konají se například dny otevřených dveří v Kramářově vile nebo v Poslanecké sněmovně.

Celý článek...
 
Plavba po Vltavě pro milovníky romantiky, dobrého jídla a kvalitního vína
Úterý, 22. říjen 2013 07:36
 Plavba po Vltavě pro milovníky romantiky, dobrého jídla a kvalitního vína

Máte rádi dobré jídlo? S chutí si dáte skleničku kvalitního vína? Umíte si vychutnat romantický zážitek? Pak je tedy pozvánka právě pro vás! 11. 11. 2013 se můžete stát i vy součástí starodávné tradice a vychutnat si Vítání mladých Svatomartinských vín na Vltavě v Praze. Během plavby vám bude k jídlu a pití hrát cimbálovka a vy si krásně odpočinete od každodenních starostí a shonu! Určitě nebude litovat.

Celý článek...
 
Co studovat? Pražská SSŠVT bude na veletrhu. Pořádá i dny otevřených dveří
Pondělí, 21. říjen 2013 12:39
SSŠVT

O tom, co studovat a jaký obor bude mít zlaté dno, se rozhoduje tisíce dětí společně s rodiči po celé České republice. Pomoci jim k tomu má největší veletrh vzdělávání v Česku Schola Pragensis a další veletrhy po celé republice. Střední školy rovněž pořádají dny otevřených dveří hned v několika termínech, aby je bylo možné poznat více z blízka. v polovině listopadu bude možné Navštívit i Soukromou střední školu výpočetní techniky na pražském Proseku.

Celý článek...
 
16. ročník Festivalu swingové hudby v Praze
Pondělí, 21. říjen 2013 07:46
16. ročník Festivalu swingové hudby v Praze

Národní dům na Vinohradech se ve dnech 6. - 7. listopadu 2013 stane svědkem již tradičního Festivalu swingové hudby. Letošní ročník je v pořadí již šestnáctý. Posluchači uvidí a uslyší žhavou hvězdu jazzového nebe, britského pianistu, skladatele a zpěváka v jedné osobě, Anthonyho Stronga. Ten se vrací do české republiky po obrovském úspěchu na loňském Československém jazzovém festivalu v Přerově. V Praze vystoupí poprvé, tak si jej nenechte ujít!

Celý článek...
 
Undergroundová ikona Yasmine Hamdan zazpívá v Praze
Neděle, 20. říjen 2013 08:36
Undergroundová ikona Yasmine Hamdan zazpívá v Praze

V neděli 17. listopadu 2013 se rozezní Palác Akropolis překrásným jemným a zároveň hlubokým hlasem undergroundové ikony dnešního arabského světa, hlasem Yasmine Hamdan. Zpěvačka, která v arabském světě boří zažité tradice a mýty, přijede do Prahy s Marcem Colinem, lídrem Nouvelle Vague.

Celý článek...
 
Spejbl a Hurvínek zasadí v Botanické zahradě lípu japonskou
Úterý, 15. říjen 2013 14:00
spejbl_hurvinek_manicka_babinka_loutky

V rámci projektu Kořeny osobností vysadí Divadlo Spejbla a Hurvínka v Botanické zahradě Praha lípu japonskou - Tilia Japonka. Akce proběhne v pátek 18. října 2013 v 13:00 hodin. Všichni milovníci loutek, stromů, Spejbla a Hurvínka, Máničky i bábinky, rostlin a přírody vůbec jsou srdečně zváni! A děti především!

Celý článek...