Praha.cz

 
Vydejte se na hlavní nádraží za pohádkou
Pondělí, 03. únor 2014 13:51
Vydejte se na hlavní nádraží za pohádkou

Soubor ProDivadlo připravuje premiéru představení Nejlokomotivovatější lokomotiva aneb Jak to všechno začalo. Hrát se bude na hlavním nádraží v prostorách Fantovy budovy. Premiéru můžete shlédnout v pátek 7. února od 16.30 hodin. Pohádka je vhodná pro děti od 3 do 12 let.


Foto z představeníNejlokomotivovatější lokomotiva aneb Jak to všechno začalo je pohádkové představení, které spojuje modelovou železnici s loutkami. Obsah pohádky volně navazuje na knihu Pavla Naumana Pohádky o mašinkách, která se už stala klasikou českých dětských knihovniček.


ProDivadlo hraje v prostorách Fantovy kavárny. Kapacita představení je 100 – 150 osob, takže v případě víkendových představení, svátků či premiér se doporučuje místo si zarezervovat. K rezervaci můžete využít následující telefonické kontakty: 605 778 179 (p. Voglová) nebo 776 208 090 (p. Bílek). Vstupenky se kupují přímo na místě před zahájením představení. Vstupné stojí 150 korun pro dítě nebo seniora a 250 korun pro dospělého. Představení trvá 45 – 60 minut. ProDivadlo nabízí i různé rodinné vstupenky.


Podrobnější informace najdete přímo na stránkách divadla .


Na představení Nejlokomotivovatější lokomotiva aneb Jak to všechno začalo se podílí herci Barbora Vyskočilová, Jiřina Vacková a Martin Bohadlo (střídají se v hlavní roli), černokněžník Zababa mluví k divákům hlasem Jiřího Lábuse. Režisérkou představení je Lenka Šebek Loubalová. Všichni jsou členy Divadla Ypsilon.


Foto z představeníKromě divadelního představení si návštěvníci mohou prohlédnout i historickou Fantovu budovu s budoucí Fantovou kavárnou. Budovu čeká v nejbližší době rekonstrukce. Ta je nutná, neboť do historické stavby zatéká. Diváci tak mají jednu z posledních možností rozloučit se s původním vzhledem nástupní haly Fantovy budovy.


Nejlokomotivovatější lokomotiva aneb Jak to všechno začalo vznikla ve švýcarském Lausanne v roce 1983 a od té doby slaví úspěchy po celém světě. Znají jej diváci v Itálii, Belgii, Francii, Švýcarsku i Nizozemsku. A nyní přibude na seznam také česká republika.


Něco navíc pro děti


Každé dítě obdrží ke vstupence voucher v hodnotě 120 Kč na vstup zdarma do největší modelové železnice v České republice „Království železnic“ Praha 5 Smíchov.


Foto: prodivadlo.cz

pchj