Praha.cz

 
Nacházíte se: Aktuální akce
Aktuální akce
Tipy na víkend 16. 5. – 18. 5. 2014 v Praze
Čtvrtek, 15. květen 2014 22:17
Tipy na prodloužený víkend 16. 5. – 18. 5. 2014 v Praze

Tak nás podle předpovědí meteorologů čeká propršený víkend s větrem a vším, co k takovému počasí patří. Bude se vůbec někomu chtít vytáhnout paty z domu? Co myslíte? Možná, že přeci jen ano! Pak se asi nejspíše budou hodit naše víkendové tipy, které se tentokrát soustředí v převážné většině na akce, jimž nepříznivé počasí až tak moc nevadí.

Celý článek...
 
Výstava Bohuslava Reynka se těší obrovskému zájmu návštěvníků
Čtvrtek, 15. květen 2014 20:35
 Výstava Bohuslava Reynka se těší obrovskému zájmu návštěvníků

Už od 16. dubna jsou ve Valdštejnské jízdárně v Praze k vidění umělecká díla Bohuslava Reynka. Výstava se těší velkému zájmu návštěvníků z řad odborné i laické veřejnosti. Vystavena jsou díla z umělcovy pozůstalosti. Pro ucelený pohled na tvorbu Bohuslava Reynka je výstava doplněna doprovodným vydáním Bible s jeho ilustracemi. Ty představují autora především jako výtvarného umělce, pro něhož byla grafika svébytným vyjádřením i prostředkem k malbě. Pořadatelem výstavy je Nadační fond Richarda Fuxy společně s Národní galerií v Praze, ve spolupráci s Galerií Zdeňka Sklenáře a Nadací Reynek.

Celý článek...
 
Den dětí můžete oslavit na Letišti Václava Havla
Středa, 14. květen 2014 22:20
Den dětí můžete oslavit na Letišti Václava Havla

Při příležitosti oslav Dne dětí 1 června připravili na Letišti Václava Havla v Praze exkurze do neveřejných prostor. Určeny jsou zejména dětem do 15 let. Exkurze jsou zdarma a je nutné se na ně předem zarezervovat.

Celý článek...
 
V Praze začal hudební festival Pražské jaro
Pondělí, 12. květen 2014 20:07
Festival Pražské jaro

Festival Pražské jaro, který letos nabídne 53 koncertů a několik světových premiér, slavnostně zahájí Česká filharmonie. Ta zahraje pod vedením Jiřího Bělohlávka cyklus symfonických básní Bedřicha Smetany Má vlast. Zahajovací koncerty letos budou tři a uvidí je lidé v 26 zemích světa – v televizi, na internetu, a dokonce i v kinech.

Celý článek...
 
Pražané mohou ve svém městě grilovat, jsou na to vymezená místa
Pondělí, 12. květen 2014 12:34
Grilování v Praze

Kde v Praze si opéct flákotu a nedostat pokutu? Ať už máte raději buřty opečené nad ohněm nebo krkovičku na grilu, v pražských podmínkách vám několik starostí spojených s přípravou pikniku odpadá.

Celý článek...
 
Sportovní Hry Seniorů 2014 jsou za dveřmi!
Neděle, 11. květen 2014 08:40
Sportovní Hry Seniorů 2014 jsou za dveřmi!

Pod záštitou prvního náměstka primátora hlavního města Prahy Jiřího Vávry a České unie sportu se uskuteční ve středu 4. června 2014 Sportovní Hry Seniorů, které pořádá občanské sdružení Buď fit seniore. Dějištěm sportovních klání bude Stadion mládeže Kotlářka v Praze 6 - Dejvicích. Občanské sdružení Buď fit seniore si klade za cíl nabízet seniorům zdraví prospěšnou alternativu k smysluplnému trávení volného času ve skupinkách formou vhodných cvičebních aktivit pod vedením profesionálů.

Celý článek...
 
9. ročník Noci snů v pražské zoo se uskuteční 30. května 2014
Sobota, 10. květen 2014 07:21
9. ročník Noci snů v pražské zoo se uskuteční 30. května 2014

Navštívit s dětmi zoo chce docela dost času a není to pro rodinu zrovna nejlevnější akce. Zato jejich rozzářené oči jsou pak rodičům tou nejlepší odměnou. Navštívit zoo s dítětem postižením je často ještě složitější. Aby si takové dítě návštěvu pořádně užilo, potřebuje, většinou, zcela individuální přístup a někdy i různé pomůcky – naslouchadla, vozík, speciální kočárek, berle či třeba slepeckou hůl. Taková návštěva dokáže pěkně unavit i rodiče, kteří se s dítětem do zoo vydali. Pražská zoo proto vychází vstříc rodinám s dlouhodobě nemocnými dětmi a dětmi s postižením.

Celý článek...
 
Má vlast cestami proměn na Vyšehradě
Pátek, 09. květen 2014 08:42
Má vlast cestami proměn na Vyšehradě

6. ročník národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn bude zahájen v sobotu 10. května na Vyšehradě. Cílem výstavy je ukázat, jak se mění kraje a regiony naší republiky. Akci jistě přivítají ti z vás, kdo se letos chystáte na tuzemskou dovolenou. Rozhodně zde načerpáte mnoho tipů a zajímavých nápadů, z nichž si jistě nějaké místo pro letní odpočinek vyberete.

Celý článek...