Praha.cz

 
Nacházíte se: Aktuální akce
Aktuální akce
Tipy na víkendové akce v Praze 21. - 23. 3. 2014
Čtvrtek, 20. březen 2014 21:13
Tipy na víkendové akce v Praze 21. - 23. 3. 2014

Nadcházející víkend má být slunečný. Počasí vás tedy bude lákat do přírody, k procházkám a k pobytu na čerstvém vzduchu. V pražské zoo se na vaši návštěvu těší pár orlů kamčatských, kteří vám s radostí předvedou svá dvě mláďata. V souvislosti se Světovým dnem vody můžete navštívit vodárnu v Podolí nebo Český hydrometeorologický ústav. Pomalu končí měsíc březen, který je již tradičně zasvěcen knihám a čtenářům. I tento víkend tedy nabízí akce spojené s knihami – např. můžete navštívit Kurz knižní vazby. Ať už bude vaše volba jakákoliv, přejeme vám, aby víkend byl pro vás příjemným zakončením celého týdne.

Celý článek...
 
Zajímavé výstavy Národního muzea, jaro 2014
Čtvrtek, 20. březen 2014 20:06
NarodniMuzeum.jpg

Národní muzeum - to není jen budova v horní části Václavského náměstí, ale i Náprstkovo muzeum, Muzeum hudby, Památník na Vítkově nebo Musaion - Letohrádech Kinských na Smíchov. V současnosti je pro návštěvníky připraveno několik výstav, z nichž některé budou v nejbližších dnech či týdnech končit a je tedy poslední šance vidět zajímavé exponáty a dozvědět se zajímavosti z historie.

Celý článek...
 
Jarní návštěva amerického režiséra Tima Burtona v Praze
Čtvrtek, 20. březen 2014 16:55
1403TimBurton1.jpg

Hned dva zážitky jsou připraveny pro fanoušky filmu, filmové hudby a především amerického filmového režiséra Tima Burtona. V úterý 25. března 2014 uvede Tim Burton osobně koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana ve Smetanově síni Obecního domu a od 28. března do 3. srpna proběhne v domě U Kamenného zvonu výstava bohaté tvorby Tima Burtona. Pro návštěvníky bude připraveno k prohlédnutí několik set kreseb, maleb, fotografií, skic a sochařských instalací.

Celý článek...
 
Nové zrcadlové bludiště a kaleidoskopické kino v samotném centru Prahy
Pondělí, 17. březen 2014 15:00
 Nové zrcadlové bludiště a kaleidoskopické kino v samotném centru Prahy

Máte chuť zažít něco neobvyklého? Pak se tedy vydejte do nového kaleidoskopického kina zrcadlového bludiště v centru Prahy, Na Můstku. Zajímavá atrakce byla otevřena minulý čtvrtek a jistě se stane lákadlem pro místní obyvatele i turisty v nadcházející sezóně. Duchovním otcem myšlenky zrcadlového bludiště a kaleidoskopického kina je Radúz Činčera (1923-1999), realizace otcovy myšlenky se stala Alena Činčerová.

Celý článek...
 
Oslavy svatého Patrika a zelená Petřínská rozhledna
Sobota, 15. březen 2014 08:54
Oslavy svatého Patrika a zelená Petřínská rozhledna

Od 14. do 17. března žije Praha oslavami svatého Patrika. Oslavy sv. Patrika nejsou pro Pražany ničím novým. Letos se naše hlavní město k těmto oslavám připojuje již po sedmnácté. Centrum oslav je v Caffrey's Irish Baru a James Joyce Prague's Cosy Irish Pubu. Na co se můžete tedy těšit?

Celý článek...
 
Tipy na víkendové akce v Praze 14. - 16. 3. 2014
Čtvrtek, 13. březen 2014 19:06
Staroměstské náměstí brzy ráno

Nadcházející víkend nevidí meteorologové příliš růžově. Jejich předpovědi hovoří o deštivém počasí a výrazném ochlazení. Kam se tedy v Praze vydáte? I tak se najde dost zajímavých akcí, které stojí za to navštívit, uvidět, prožít a zapamatovat si. Nezapomeňte, že březen je již tradičně spojen s knihami a vyberete si návštěvu nového depozitáře NK v Hostivaři. Nebo můžete vyzkoušet upéct něco zajímavého v Remosce, v Muzeu gastronomie se už na vás těší! A pokud zvolíte Výstavu váz a tulipánů na Pražském hradě, určitě také nebudete litovat! Víkend je tu pro vás, užijte si jej podle své chuti a nálady.

Celý článek...
 
Vstupné do Müllerovy vily za polovinu
Sobota, 08. březen 2014 15:00
 Vstupné do Müllerovy vily za polovinu

Vila Milady a Františka Müllerových v Praze (1928–30) představuje chef-d'oeuvre světové architektonické avantgardy. Ještě do 16. března 2014 si můžete přijít prohlédnout interiér, exteriér i zahradu Müllerovy vily v Praze za poloviční vstupné. Na prohlídku se musíte předem objednat. Vila se nachází ve správě Muzea hlavního města Prahy.

Celý článek...
 
Tipy na víkendové akce v Praze 7. 3. - 9. 3. 2014
Čtvrtek, 06. březen 2014 22:42
Praha

Víte, že o sobotu budeme slavit Mezinárodní den žen? Oslavit jej můžete, např., v Muzeu gastronomie. S dětmi se rozhodně vydejte do zoo a navštivte výběh s levharty mandžuskými! Pobavíte se vy i vaše ratolesti. Milovníci operního zpěvu si jistě nenechají ujít Annu Netrebko v Kině Radotín, sportovci se mohou proběhnout na Pečecké desítce - Memoriálu Jardy Kvačka. Jemnou krásu orchidejí můžete obdivovat v botanické zahradě. Vybrali jste si už z naší nabídky? Nebo máte svůj plán? Rozhodně vám přejeme, abyste si nadcházející víkend užili podle svých představ.

Celý článek...